Vijesti
  • Registracija / Studenti-ce

Humanitarna akcija ZUSDZ-a ”Studenti za dječji osmijeh”

U vrijeme kad je još jedna zima krenula na svoj put oko svijeta, a jedna zvijezda krenula put betlehemske štalice studenti polako pakiraju kovčege i spremaju se na još jedan Božić s obitelji. Željno iščekuju druženje s obitelji, rodbinom, blagdanski stol, ispraćaj Stare dame u prošlost. Naime, dovoljno im je sjesti na vlak, bus i doma su, korak do čega se raduju. Radost na licu, u najmanju ruku kao da su dobili sedmicu na lotu. Ipak, ima netko tko neće dočekati Božić u toplini svog doma.

Djeca i mališani u bolnici. Znaju studenti što znači biti daleko od doma i zbog toga pokreću humanitarnu akciju. Jer podijeliti radost i jest bit darivanja pogotovo u ovo doba godine. Osmijeh na licu je besplatan, a neprocjenjiv je. Zašto ne priuštiti mališanima jedan takav osmijeh?

”Studenti za dječji osmijeh” geslo je humanitarne akcije koju organizira Zavičajna udruga studenata Dalmatinske Zagore. Glavne točke akcije su studentske menze u vlasništvu Studentskog centra grada Zagreba. Na šalterima menzi nalaze se posebne kasice za donaciju novca. Iznosi se određuju vašim srcem, a sav prikupljeni novac iskoristit će se za darivanje djece, pacijenata odjela za pedijatriju Opće bolnice ‘Hrvatski ponos – Knin’. Akcija je pokrenuta 28.studenog, a donacije se prikupljaju do 19. prosinca.
Još jedan način prikupljanja donacija će biti humanitarna Božićna večer koja će se održati 13.12.2012. u caffe bar Zags-u. Moći će se kupiti tombola i na taj način pomoći obradovati mališane, a uz to će biti priložena kutija za novčane priloge. Uz bogatu tombolu s vrijednim nagradama biti će upriličen i domjenak te studentske cijene pića.
Djed Božićnjak ravno sa Sjevernog pola doći će ravno u u caffe bar Zags kako bi podijelio brojne nagrade i vratio sve nas u djetinjstvo. Nakon toga će studenti članovi udruge otići u Knin i u dogovoru sa bolnicom darivati djecu.
Obzirom na dosadašnji odaziv na akciju, mora se pohvaliti sve studente i ostale sudionike koji su unatoč teškim prilikama u kasice ubacili svoj ”osmijeh”.
Za sve koji nisu u mogućnosti donirati ovim putem uplate se vrše na broj žiro računa: 2330003-1151225703 Societe Generale – Splitska banka d.d. s naznakom za humanitarnu akciju.
Hvala im na tome!
Zavičajna udruga studenata Dalmatinske zagore

Sveučilište u Zagrebu

Stipendije

Studentski centar

Studentski zbor

Pčelarstvo Divljaković

pcelarstvo

Vinarija Duvančić

vinarijaduvancic

Distribucija pića

dugi-z-95

Perković - Rakije i Likeri

perkiviclikeri1

Pršutana Miljevci

drniskiprsut