Vijesti
  • Registracija / Studenti-ce

O Krki i Krkanima – ljubiteljima krške mezimice

Krka! Čak i njeno samo ime se može shvatiti kao onomatopeja za opis prizora kojeg vidimo kad joj se približimo. Od samog rođenja, u podnožju silovite Dinare, pa sve do ušća u Šibenski kanal, mogli bi pisati o zvukovima padanja, prskanja, poniranja pa i preskakivanja kaskada, koje su obogatile njeno postojanje. Ako pričamo u 21. stoljeću, svjedočimo njenu prirodnu ljepotu, koja se različitim znanstvenim analizama može razdijeliti na geološke, geomorfološke i hidrološke vrednote. Međutim, ne smijemo preskočiti kulturno – povijesne ostatke koji govore o njezinoj vrijednosti i u našoj davnoj prošlosti...

Opširnije...

Studenti u bilom svitu

Đir po Pečuhu

Nakon đira po Budimpešti došlo je vrime za novu putešestviju, ovaj puta bližu i vrimenski kraću. Odlučili smo skoknit' ponovno do susjedne Ugar... Mađarske, ovaj puta do cca. 250km Zagrebu udaljenog Pečuha. Nakon putovanja u Budimpeštu koje smo napravili u vlastitoj režiji, ovaj puta smo odlučili ići priko agencije, a kako to sa agencijama najčeće biva, većina suputnika su bili 'ko drugi nego penzioneri. Vole ljudi putovat' i gotovo. Privarili smo pivca pa smo krenili u 6h ujutro. Vožnjom po dokonski, nekih 3 sata poslije prišli smo granicu i uputili se...

Opširnije...

Intervju sa profesoricom Milkom Tomić

Kad odeš 'na studiranje' najčešće promjenom okoline budeš prisiljen i odustati od nekih svojih hobija i stvari koje te vesele. Ipak, neke stvari kao što su pjesma i prijatelji nije lako samo tako napustiti. Tome svjedoči i naš predsjednik Tomislav, kojeg je i samog nostalgija odvela na istok zemlje, u najveći grad Slavonije, Osijek.

Opširnije...

Hodočašće studenata u svetište Gospe Sinjske

Petak navečer. Pogled kroz prozor ne prikazuje nikakav čarobni prizor. Nebo je potpuno mračno, a kapljice kiše udaraju o prozor. Nisi siguran je li bolje ako su veće kapljice i manje ih je ili je bolje da su sitne, ali mnogobrojnije. Nijedna od opcija ne uključuje izlazak. A opet, sutra je hodočašće. Malo žrtve smo ipak spremni podnijeti! Odlučila sam iskoristiti još koji sat i naspavati se u svom krevetu, jer tko zna, što nam nosi noć u busu punom studenata! Ali ipak, donijela je samo spavanje. Svi smo bili svjesni dana koji je pred nama i rasporeda koji nas čeka. Vrijeme se do jutra nije promijenilo, tako da su nas u zoru probudili osvijetljeni sivi oblaci koji nisu obećavali suho vrijeme.

Opširnije...

Noć studenata Dalmatinske Zagore u klubu Roko

Kao što sam naziv kaže, događaj Noć studenata Dalmatinske zagore bio je pokrenut i organiziran od strane već poznate nam Zavičajne udruge studenata Dalmatinske zagore, a u koordinaciji s klubom Roko, te ostalim sponzorima, uspješno i proveden. Studenti su se pobrinuli da se u klubu i osjeti dašak Zagore i to ne samo u pismi, nego i u delicijama koje se vežu uz Zagoru. Na samom ulazu u klub, stajali su domaćini obučeni u narodne nošnje i dočekivali goste, koji su se uz tradicionalni aperitiv, osladili domaćim pršutom, sirom i pancetom.

Opširnije...

Sveučilište u Zagrebu

Stipendije

Studentski centar

Studentski zbor

Pčelarstvo Divljaković

pcelarstvo

Vinarija Duvančić

vinarijaduvancic

Distribucija pića

dugi-z-95

Perković - Rakije i Likeri

perkiviclikeri1

Pršutana Miljevci

drniskiprsut