meni
  • Registracija / Studenti-ce

Ajmo

 

'Ajmo.

Nije to neka velika filozofija. Samo jedan krug na jednom komadu papira. Pet minuta posla prije nego kreneš na kavu na Cvjetni. Ili pet sati od najtoplijeg mista na svitu.

Ali nisam se prijavio za glasanje izvan mjesta prebivališta. Još bolje. Aj kući, javi se materi. Nisi bio tamo od devetog miseca, a nisi iša' ni na Svi Svete, jer je bio Helloween parti.

Ali nisam politički opredijeljen. Opredijeli se! To je ustvari čas posla. Nije teško izabrat između nekoliko grupa jednu koja ti se čini najbolja. Možeš proučit političke programe ili ako si lin, nek te karma posluži. Izaberi najsimpatičnijeg ili igraj Ecipecipec.

Ali ja sam premlad da bi nešto zna o politici. Nisi. Stariji si nego šta misliš.

Ali ionako će sve bit isto. Ko to jamči? U zemlji di su promjene češće od reklama na RTL-u, 'sve je isto kao prije' nije slučaj.

Ako ti dođeš, neće bit isto.

Ako ti dođeš, bit će nas dvoje koji ne pratimo politiku i ne znamo k'o je točno donio lošu odluku i zašto. Nećemo čak biti sigurni jesmo li dobro izabrali. Možda naš glas neće biti presudan, ali sigurno neće biti uzaludan. Ako odlučiš izaći na izbore, sudjelovat ćeš u odabiru ljudi koji mogu nešto promijeniti. Pa kad za dvi, tri, pet godina odlučiš napustiti ovu zemlju, bit će to zato što si ti izašao na izbore. Pa kad za dvi, tri, pet godina se vratiš u rodni kraj i pokreneš vlastitu firmu, bit će to zato šta si ti izašao na izbore. Samo ti. Zato nemoj ovisit' o izlikama ili drugim ljudima. Kad profesor na predavanju proziva prisutne studente, ti se isto javiš. Ne praviš se da nisi tu, jel' tako?

Antonia Vucić

Sveučilište u Zagrebu

Stipendije

Studentski centar

Studentski zbor

Pčelarstvo Divljaković

pcelarstvo

Vinarija Duvančić

vinarijaduvancic

Distribucija pića

dugi-z-95

Perković - Rakije i Likeri

perkiviclikeri1

Pršutana Miljevci

drniskiprsut