Aktivnosti i ciljevi
  • Registracija / Studenti-ce

Kroz razne aktivnosti, projekte i događaje članovi ZUSDZ-a žele postići povećanu svijest među mladima o potrebi nastavka školovanja , o važnosti očuvanja baštine svog kraja i svega onoga što nosimo u sebi, a potiče iz naše Dalmatinske zagore. Neki od tih projekata odnose se na studente iz našeg kraja, a drugi na sve studente općenito.


- Tako npr. organizatori smo projekta “ Predstavljanje zagrebačkog Sveučilišta “ pomoću kojeg maturantima iz gradova Knina i Drnišaukratko predstavljamo programe fakulteta sa zagrebačkog Sveučilišta,.

- Pokretanje vlastitog studentskog lista simboličkog imena Toka još je jedan projekt na kojem radimo, povezujući tako simboliku o količini toka koje određuju vrijednost narodne nošnje s vlastitim nadanjima da će nas taj i drugi kvalitetni projekti nastaviti voditi uzlaznom putanjom.

- Humanitarna akcija pod geslom „Studenti za dječji osmijeh“ je projekt udruge na koji smo posebno ponosni. Sva prikupljena sredstva namijenjena su djeci s odjela pedijatrije Opće bolnice “Hrvatski ponos“

-Projekt Upoznajmo Dalmatinsku zagoru“ kroz kojeg ćemo nastojati predstaviti sve čari i ljepote Dalmatinske zagore, kao i dobre investicijske mogućnosti za budućnost.

- Udruga organizira i brojne događaje sa ciljem druženja studenata, poznate „Brucošijade“ na kojima su ponekad znala nastupit i poznata estradna imena.

- Udruga sudjeluje u projektima i sa drugim udrugama, kao što je projekt „Tko smo-Što smo-odakle smo“ , „Hodočašće studenata u Mariju Bistricu“,odlazak u Vukovar…

Ciljevi udruge

- promidžba Dalmatinske zagore
- druženje studenata koji studiraju u Zagrebu
- organizacija i sudjelovanje u raznim akcijama
- kroz različite projekte predstaviti i baštiniti tradiciju i ljepote Dalmatinske zagore
- suradnja sa tvrtkama iz našeg kraja
- suradnja sa turističkim zajednicama gradovima, obrazovnim ustanovama, gradskim upravama..
- informirati i u svoj rad uključiti što više mladih s našeg područja
- informiranje javnosti o aktivnostima u udruzi i novostima vezanim uz Dalmatinsku zagoru
- izdavanje raznih brošura, časopisa (“Toka”)
- suradnja sa srodnim organizacijama za dobrobit naših studenata i našeg kraja
- organiziranje studentskih večeri

Sveučilište u Zagrebu

Stipendije

Studentski centar

Studentski zbor

Pčelarstvo Divljaković

pcelarstvo

Vinarija Duvančić

vinarijaduvancic

Distribucija pića

dugi-z-95

Perković - Rakije i Likeri

perkiviclikeri1

Pršutana Miljevci

drniskiprsut