Povijest
  • Registracija / Studenti-ce

Zavičajna udruga studenata Dalmatinske zagore (ZUSDZ) pokrenuta je od strane studenata sa ciljem promicanja vrijednosti i tradicije našeg lijepog kraja te poradi druženja studenata. Dana 15.svibnja 2010. donesena je odluka o pokretanju postupka za upis u registar udruga RH te je donesen statut. Istoga je dana održana i prva sjednica osnivačke skupštine na kojoj je izabrano vodstvo udruge. Za prvog predsjednika udruge izabran je Ivan Škarić, za dopredsjednika izabran je Hrvoje Ajduković a za tajnicu udruge izabrana je Antonija Močić. Službeno rješenje o upisu u registar udruga RH dobili smo 1.srpnja 2010. godine, samim time završena je i službena procedura osnivanja udruge.

Sredinom rujna 2010. godine pridružuje nam se Zavičajni klub Kninskih studenata (ZKKS) zainteresiran za suradnju i mogućnost spajanja dviju udruga u jednu.Izvrsnu suradnju (u idejama, prijedlozima, savjetima i projektima) smo okrunili 6. studenoga 2010. godine potpisavši Ugovor o udruživanju udruga. Tim činomZavičajni klub Kninskih studenata(ZKKS) je postao dijelom Zavičajne udruge studenata Dalmatinske zagore sa svojim predstavnicima u Upravnom odboru ( kasnije Predsjedništvu udruge ) kao i u Nadzornom odboru.1. prosinca 2010 održana je prva svečana Skupština na kojoj je javnost upoznata sa Statutom kao i sa planom i programom Udruge.

U svibnju 2012 godine Upravni odbor i Nadzorni odbor odobrio je reformu Udruge sukladno Statutu, napravljena je izmjena Statuta, jednoglasno je odlučeno ukidanje Upravnog odbora i imenovanje Predsjedništva sa pet članova, osnovano tajništvo udruge na čelu sa glavnim tajnikom, osnovana je novinarska sekcija, sportska sekcija, odbor za odnose sa udrugama i javnosti i seniorsko vijeće.

Krajem mjeseca lipnja 2012 godine dolazi do izmjene vodstva udruge Antonija Močić postaje predsjednica udruge , Nino Grabić dopredsjednik, a Veronika Kević tajnica udruge.

Sveučilište u Zagrebu

Stipendije

Studentski centar

Studentski zbor

Pčelarstvo Divljaković

pcelarstvo

Vinarija Duvančić

vinarijaduvancic

Distribucija pića

dugi-z-95

Perković - Rakije i Likeri

perkiviclikeri1

Pršutana Miljevci

drniskiprsut