Toka
  • Registracija / Studenti-ce

ZAVIČAJNA UDRUGA STUDENATA

DALMATINSKE ZAGORE

PROJEKT

Studentski list

„TOKA“

toka

 

tokamala

 

Zavičajna udruga

studenata Dalmatinske zagore

Draganička 30, 10000 Zagreb

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

žiro-račun: 2330003-1151225703

reg. br. : 21007739

 

 

PROJEKT

"TOKA"

O projektu

Projekt „Toka“ pokrenuli su članovi Zavičajne udruge studenata Dalmatinske zagore s ciljem da na jedan način prikažemo, ali i upoznamo ljude s našim krajem koji obiluje mnoštvom prirodnih ljepota. Područje Dalmatinske zagore osim prirodnih ljepotaobiluje i bogatim kulturnim naslijeđem tako da se vidi odakle dolazi ideja i odlična podloga za ovaj projekt. Naziv lista „Toka“ predstavlja dio narodne nošnje ljudi s područja Dalmatinske zagore, točnije toka je gumb na muškoj narodnoj nošnji, raskoš toke u ona stara vremena naših djedova i baka označavala je bogatstvo čovjeka.

„Toka“ bi se za početak izdavala 1-2 puta godišnje sa po 500-ak primjeraka s nastojanjem da se to s vremenom povećava. List bi se bavio temama o prošlosti Dalmatinske zagore, kako o kulturi i povijesnoj baštini tako i o aktualnim događajima. Svako izdanje će biti posebno usmjereno na jedan dio, imat će intervju s nekim poznatim, ali i nepoznatim Zagoranima. S obzirom da smo mi studentska udruga koja djeluje za sada samo na području grada Zagreba veliki dio svakoga broja će biti posvećen i događanjima u glavnom gradu. Međutim, kako bi dokazali da nismo zaboravili odakle smo popratit ćemo i zbivanje u našem kraju. Na ovaj način ćemo pokušati približiti čar Dalmatinske zagore u metropoli svim ljudima koji su davno otišli sa svojih ognjišta „trbuhom za kruhom“. Kažu da slika vrijedi više od tisuću riječi, zato naša „Toka“ i obiluje mnoštvom slika i to upravo onih koje prikazuju kulturnu i prirodnu ljepotu Dalmatinske Zagore. Urednica lista je članica naše udruge, studentica novinarstva Anja Vujević, uz nju pišu i ostali mnogobroji članovi udruge, prijatelji udruge te druge osobe iz javnog života.

 

Ciljevi i očekivani rezultati

Naša želja je da kroz „Toku“ sve studente, maturante, ostale žitelje Dalmatinske Zagore te ljude koji su djetinjstvo proveli u Zagori, a bili su primorani otići u druge krajeve, ode prvenstveno mislimo na Zagreb upoznamo s radom Zavičajne udruge studenata Dalmatinske Zagore približimo im kulturu i običaje Dalmatinske Zagore.

 

Cilj lista „Toka“ je da čitateljima približimo i neke od ovih tema:

 

  • Dalmatinska zagora kroz povijest
  • Kulturne, sportske, humanitarne te brojne druge manifestacije
  • Poznate i uspješne osobe ( i tvrtke) s našeg područja
  • Prirodne ljepote Knina, Drniša i okolice
  • Rad udruge i njeno djelovanje u Zagrebu
  • Aktualna događanja na području gradova i općina

 

Sveučilište u Zagrebu

Stipendije

Studentski centar

Studentski zbor

Pčelarstvo Divljaković

pcelarstvo

Vinarija Duvančić

vinarijaduvancic

Distribucija pića

dugi-z-95

Perković - Rakije i Likeri

perkiviclikeri1

Pršutana Miljevci

drniskiprsut